Criminaliteitspreventie - AAB Training & Opleiding

Criminaliteitspreventie

Inzicht in de vormen van criminaliteit en wat te doen om schade te voorkomen

Diefstal in de wegtransportsector is een veel voorkomend probleem in Europa. Jaarlijks wordt er zeer veel schade geleden in de transport en logistieke branche waarbij gedacht moet worden aan schade door diefstal en beschadiging van voertuigen en lading. Tevens is er het steeds groter wordende probleem van illegale immigratie: de kans om hiermee in aanraking te komen ligt inmiddels rond de 50%! Niet alleen de chauffeurs krijgen hiermee te maken, maar ook het loodspersoneel, de directie, kader en management van ondernemingen. Deze opleiding bereidt u voor op deze vervelende situaties.

Doelgroep criminaliteitspreventie

Chauffeurs, loodspersoneel, directie, kader en management van bedrijven in de logistieke sector.

Doel criminaliteitspreventie

De deelnemer krijgt inzicht in de mogelijke vormen van criminaliteit en weet wat te doen om schade te voorkomen dan wel te beperken. Ook kan hij maatregelen nemen om illegale immigratie te voorkomen.

Materialen

Tijdens de opleiding ontvangen de deelnemers een praktisch werkboek. 

Incompany training criminaliteitspreventie

De voordelen van een incompany organiseren is dat de inhoud van de training af te stemmen is op de werkzaamheden en ervaringen van de deelnemers. Zo krijg je een training waar medewerkers ook echt mee aan de slag kunnen!

Startdata

Staan er geen data gepland of komen data en locatie je niet uit? Neem contact met ons op via info@aabgroep.nl of 0341-499744 zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Of schrijf je in zonder datum, dan nemen we contact met je op zodra er nieuwe data worden gepland.

Inhoud criminaliteitspreventie

Tijdens de opleiding wordt uitvoerig aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Bewustwording;
  • Criminaliteit in de sector;
  • Oorzaken van diefstal;
  • Risicogebieden;
  • Maatregelen en voorzieningen;
  • Preventie beheersing van criminaliteit.

Deelnemers

Aantal deelnemers: maximaal 12 personen.

Tijdsduur criminaliteitspreventie

Cursusduur: 1 dag.

Certificaat cursus criminaliteitspreventie

De training wordt afgesloten met het certificaat ‘Criminaliteitspreventie’. Dit wordt uitgereikt wanneer de deelnemer twee dagdelen aanwezig is geweest en actief heeft deelgenomen aan de betreffende lesonderwerpen.

CCV / Code 95 cursus criminaliteitspreventie

Deze cursus kan voor de betreffende cursisten worden aangemeld bij het CCV. De opleiding is gecertificeerd door CCV (code 95) en mag meegeteld worden voor chauffeurs in het kader van de richtlijnen ‘Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs’ (7 uur).

Inschrijven Offerte Meer